Jokke  Saharinen

Jokke Saharinen


1969, Kuopio
Visual Artist, comic artist, graphic artist/printmaker, installation artist
Kirkkokatu 35b B 17, 80100 Joensuu
jokke.saharinen(at)gmail.com
 

News


SYNTAX ERROR, 2018 (käsitetaide)

Toteutus: Kirjonta kanavakankaalle (tekninen toteutus Johanna Uotinen).
(Kirjontatyö: 27x20cm / Kanavakangas: 40x35cm)

Syntax Error -teossarjassa muunnan nostalgisia pelimuistojani ja ikonisia 1980-luvun Commodore 64 -tietokonepeligrafiikan elementtejä kirjontatöiksi ja taideteoksiksi. Samalla tulen hämärtäneeksi rajapintaa kuvataide-, käsityö- ja pelikulttuurien välillä. Tähän viittaa myös teossarjan nimi, joka tarkoittaa muotovirhettä.

Teoksen voi nähdä myös “Rakenteilla taide” -monitaidetapahtuman teemaa tukevana Taidekeskus Ahjon historian abstrahointina. Ensimmäisessä osassa Ahjon toiminta on vasta alkamassa. Olin silloin myös itse merkittävässä roolissa Ahjon rakentamisessa vuosina 1995-2000. Sarjan keskimmäinen osa kuvaa Ahjon värikkäitä vaiheita. Viimeisessä kuvassa toiminta on (toivottavasti kaukaisessa) tulevaisuudessa päättynyt.

Kirjontapisto vastaa aika tarkasti yhtä C64:n pikseliä, joka mahdollistaa tietokonegrafiikan siirtämisen kanavakangaskuvaksi. Kussakin teoksen osassa on n. 20 000 kirjontapistoa.

Teossarjassa on tällä hetkellä kolme osaa. Sitä täydennetään kolmella lisäosalla, joissa kuvaan pelinäkymiä nostalgisista ja omaan pelihistoriaani liittyvistä tekstiseikkailupeleistä.

2018: “Rakenteilla taide” -monitaidetapahtuma, Taidekeskus Ahjo, Joensuu.