SEPPO Ilmari VÄÄNÄNEN

SEPPO Ilmari VÄÄNÄNEN


1950, Kuopio
Kuvataiteilija, taidemaalari
Yrjönkatu 5 B 13, 50100 Mikkeli
+358 50 555 8250
supi@seppovaananen.com
http://www.seppovaananen.com/
Artist’s Statement 

Kuvataiteilija Seppo Väänänen harrastaa kalastusta, veneilyä ja vesien varrella liikkumista. Väänäsen taiteessa luonto ja ympäristö ovat tärkeitä aiheita. Väänästä kiinnostaa puhdas luonto, luonnon ilmiöt ja ihmisten luontoon tekemät jäljet. Myös tilanne, jossa luonto valtaa takaisin ihmisen rakentamaa kulttuuria ja aika, joka hajottaa rakenteita ja rajoja, kiehtovat Väänästä.

Seppo Väänänen on vaikuttanut Itä- Suomen alueella, Kuopiossa, Varkaudessa ja Joensuussa. Nykyään taiteilija asuu ja työskentelee Mikkelissä. Hänen pääasialliset tekniikkansa ovat öljy-, tempera- ja vesivärimaalaus sekä paperitaide.

Väänäsen teoksissa vesi on merkittävä roolissa. Koko ikänsä vesistöjen äärellä asuneena hän tutkii teoksissaan veden eri muotoja, pohjoisen maisemaa jatkuvasti muokattavana elementtinä. Vesi , lumi ja jää ovat Väänäsen maalausten keskeistä sisältöä.

Nykyihminen ei enää elä luonnon ehdoilla ja taidot lukea luontoa ovat katoamassa. Väänäsellä tämä taito on vielä tallella ja taiteensa kautta hän pohtii omaa luontosuhdettaan. Päästessään lähelle luontoa hän tuntee ymmärtävänsä sen olemusta. Mutta luonto on Väänäsellekin arvoitus, ja sen kokeminen ei ole vaistomaista. Luonnon tulkinta taiteen keinoin onkin yhä tärkeämpää.

Ajankohtaista


Auringon lasku, vesiväri,2015, 72cm x 92 cm