Anssi Hanhela

Anssi Hanhela


1604, Oulu
Kuvataiteilija
Kalliotie11 as 49, 90500 Oulu
+358443450135
hanhela@anssi.org
www.anssi.org/hanhela-art/
Bio    Artist’s Statement 

Anssi Hanhela

Hanhelalle miehen elämä on olemassaolon kamppailua todellisuuden ja omien herkkien tunteiden välillä.
Miehen elämä on eksistentialistista hätää siitä, mikä muistiin piirtyneistä jäljistä on todellisuutta, mikä yksinäisyydestä johtuvan haaveilun ja voimakkaiden tunteiden värittämää.
Kaikki kuitenkin on yhtä totta, vaikka Hanhela ymmärtääkin että ympäröivä maailma hahmottuu vahvasti hänelle oman itsensä kautta.

Hanhelan päiväkirja on tarinoita, kohtauksia elämästä, jotka visualisoituvat värikkäinä ekspressiivisinä kuvina miehen seksuaalisuudesta, himosta, naisen ihanuudesta, ahdistavuudesta sekä kumppanuudesta.
Jos miehen elämä on keskeisessä roolissa Hanhelan töissä, niin on nainenkin. Hanhela tarvitsee naisen rinnalleen.Hanhelan taiteilijaura alkoi 1980-luvulla ekspressiivisinä maisemamaalauksina.

Ympyrä sulkeutui vuosituhannen vaihteessa, kun hän palasi konstruktivististen jumalkuvien ja minimalistisen seksuaalisuutta käsittelevin piilokuvien jälleen maalaamaan värikkäitä maalauksia; nyt miehen elämästä naisen rinnalla, miehestä osana maalaisidyllistä sielunmaisemaa ja miehen karvalakkilähetystökritiikkiä markkinataloutta kohtaan.
Hanhelan huumori on mustaa ja sarkastista, mutta tämä ilkikurisuus ei ole tarkoitettu kuoleman vakavaksi, vaan se on pääsytie aina uuteen. Kuvien tekeminen on työkalu analysoida omat tunteet ja ajatukset järjestykseen; ja nauraa railakkaasti päälle.

Erja Kärkkäinen
Teatteriohjaaja ja Kuvataiteilija

Kalliotie 11 as 49
90500 Oulu

Ajankohtaista

ryhmänäyttelyt 2016

Lumipalloefekti Tornio 2016

Haihatus Joutsa 2016

Jippo SkjL 2016 Haihatus, Joutsa

P-galleria, Porin taiteilijaseura
01.09.-17.09. | Anssi Hanhela /Erja Kärkkäinen

Tartu Kunstimaja, Tarton Taidehalli
MTÜ Tartu Kunstnike Liit
Tartu Artists´ Union
Vanemuise 26, TARTU 51003, ESTONIA
Tammikuu 2018 | Anssi Hanhela /Erja Kärkkäinen

Kemin taidemuseo 2018 | Anssi Hanhela

Mies