KAISU  KOIVISTO

KAISU KOIVISTO


1962, Seinäjoki
Kuvataiteilija
Käenkuja 8 A 41, 00500 Helsinki
040 705 1908
kaisukk (at) yahoo.com
http://www.kaisukoivisto.com
Bio    Artist’s Statement 

Kaisu Koivisto on tullut tunnetuksi ennen kaikkea eläinmateriaaleista tekemistään installaatioistaan ja valokuvistaan, joissa korostuvat pohjoisen maiseman erityispiirteet. Luonnon ja kulttuurin rajapintojen pohtiminen on Koiviston työskentelyn ydinalue.

Yllättävät aiheen ja materiaalin yhdistelmät ovat leimallisia Kaisu Koiviston teoksille. Hänen teoksensa ovat houkuttelevan kauniita. Koivisto liittää teräksen kiiltoon tai luonnonmateriaalien estetiikkaan yksityiskohtia, joka tuovat teoksiin ristiriitaisia elementtejä: esineet evät olekaan sitä, miltä ne ensi silmäyksellä näyttävät.

"Haluan tuoda esille oman näkemykseni rumankauniista maailmasta, jossa elämme. Toivon, että teokseni koskettavat ihmisiä: antavat ajattelemisen aihetta, lohduttavat, kauhistuttavat, huvittavat, ärsyttävät ja toimivat ärsykkeenä, jonka myötä tutut asiat näkyvät toisesta perspektiivistä.", kertoo Kaisu Koivisto työskentelystään.

Suuren yleisön tietoisuuteen Kaisu Koivisto nousi Vuoden nuori taiteilija -näyttelyllään Tampereen taidemuseossa vuonna 1996. Hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla, mm. seuraavissa paikoissa: Museo Andersen, Rooma, Galleria Sculptor, Helsinki, Porin taidemuseo, Kiasma, Reina Sofia-museo, Madrid; PS 1, New York; Viron taidemuseo Kumu, Tallinna; Tokyo Metropolitan Museum.

Kaisu Koivisto (s.1962) on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa, Taideteollisessa korkeakoulussa (TaM) a Helsingin yliopistossa.

Ajankohtaista

-Maisema riisinjyvässä // Landscape on a Rice Grain. Forum Box, Helsinki, 2.–25.3.2018. Valokuvia, videoinstallaatio, veistoksia / Photographs, video installation, sculptures

- Seisemän sisarta //Seitse õde // Seven sisters. Voronja galerii, Varnja, Estonia 17.6. - 31.8.2018

Näyttelystä Hiilisatu. Galeria Orton, Helsinki 2017