MARJA - LIISA TORNIAINEN

MARJA - LIISA TORNIAINEN


1953, Helsinki
Kuvataiteilija, taidemaalari, valokuvataiteilija
Hälläpyöränkatu 3-5 C 14, 33540 Tampere
045-1209 453
marjatorniainen@gmail.com
http://www.marjatorniainen.net
Bio    Artist’s Statement 

BIOGRAFIA
MARJA-LIISA TORNIAINEN
19.01.1953 Helsinki

Tampereella työskentelevä kuvataiteilija Marja-Liisa Torniainen on aloittanut näyttelytoimintansa 1970-luvulla pitäen monta kymmentä yksityisnäyttelyä kotikaupungissaan sekä eri puolilla Suomea. Hän on myös osallistunut noin kuuteenkymmeneen yhteis- ja ryhmänäyttelyyn, joista etäisin on ollut Tampereen Taiteilijaseuran näyttely Kairossa, Egyptissä.

Kuvataiteilijana hänelle on aina ollut itsestään selvää, että hän on nimenomaan maalari ja että värillä on olennainen merkitys hänen taiteellisessa ilmaisussaan. Torniaisen maalaukset ovat enimmäkseen suuria, abstrakteja ja värikylläisiä töitä, joissa on nähtävissä välillä myös esittäviä elementtejä. Valokuvaus on viime vuosina noussut merkittävään osaan hänen tuotannossaan.

Vuodesta 1996 hänen kirjoituksiaan taiteesta on julkaistu monissa lehdissä. Viimeksi hän on kirjoittanut Kansan Uutisiin (Anselm Kiefer, Heikki Marila, Alice Neel, Raili Tang, Esther Shalev-Gertz). Hän on ollut perustamassa vasemmiston verkkolehteä Vasen Kaista, joka on saanut seuraajia ympäri maata.

Torniainen on toiminut aktiivisesti kuvataiteen ja arkkitehtuurin elimellisen yhteistyön puolesta ja järjestöelämässä mm. Taidemaalariliiton, Pohjoismaisen Taideliiton, Tampereen taiteilijaseuran ja Valokuvakeskus Nykyajan hallituksissa. Hän on ollut perustamassa AvaraTaide-yhdistystä, joka on pyörittänyt Tampereella Galleria Rongaa jo vuodesta 2009.

Tälläkin hetkellä hän on Tampereen taiteilijaseuran hallituksessa ja näyttelytoimikunnassa sekä Taidehallin säätiön hallituksessa TTS:n edustajana.

Torniainen on Taidemaalariliiton, Valokuvataiteilijoiden liiton, Tampereen Taiteilijaseuran, Valokuvakeskus Nykyajan, Kuvaston, Sanaston ja Yleisen lehtimiesliiton täysivaltainen jäsen.

lisätietoja: www.marjatorniainen.net
.
AjankohtaistaValokuvakeskus NYKYAIKA:
Kukaan ei ole saari - No Man Is An Island - We Are Interconnected
3.6. - 3.7.2017

Valokuvakeskus NYKYAIKA:
8.7. - 31.7.2017
Mansikkapaikka
myyntinäyttely
90 x 60 cm / Sarjasta NO MAN IS AN ISLAND 2017. Malleina toimivat Tampereen vastaanottokeskuksen asukkaat.