HANNE Katriina JUGA

HANNE Katriina JUGA


1961, Varkaus
Taidemaalari
Päijänteentie 21 B 3, 00510 Helsinki
hanne.juga(at)pp.inet.fi
http://personal.inet.fi/taide/hanne.juga/
Bio    Artist’s Statement 

Hanne Juga (s. 1961) asuu ja työskentelee Helsingissä. Juga on suorittanut täydentävinä opintoina kuvataiteen ammattikorkeakoulututkinnon Lahden Taideinstituutissa 2011, ja sitä aiemmin visuaalisen alan erikoisammattitutkinnon vuonna 2000. Juga on työskennellyt lavastemaalarina vuodesta 1985 alkaen, ja on sittemmin siirtynyt työskentelemään pääasiallisesti kuvataiteilijana.

Hanne Jugan maalauksissa voi aistia vahvasti rakkauden mereen. Materiaaleja, esimerkiksi puuta, metallia ja muovia, hän käyttää vaihtelevasti etenkin maalausten pohjana, ja lisäksi työstää teoksia öljyväreillä ja lakan ja pigmentin seoksilla. Juga maalaa välillä jyrkkää grafiikkamaista kontrastia ja välillä liki näkymättömiä, vain varjoina esiintyviä häiveitä kutsuen katsojan lumoutumaan kanssaan veden välkkeestä ja heijastuksista, joskus myös pinnan alaiseen mikrobien maailmaan.
Hanne Juga on työskennellyt useissa residensseissä ja symposiumeissa, ja hänet tunnetaan myös ”nordistina”, etenkin Länsi-Pohjola -entusiastina. Jugan maalauksia on Suomen Valtion, Kuvaston, Budapest-Galeryn ja Sfantu Gheorghessa ’Gyárfás Jenő’ Art Galleryn taidekokoelmissa.

Ajankohtaista

NYT:


Lyöntimetalli, shellakka, pigmentti ja öljyväri kimpilevylle,
2010, 80 x 120 cm