ANNA-LEA KOPPERI

ANNA-LEA KOPPERI


1960, Kitee
Installaatiotaiteilija, kuvanveistäjä, kuvataiteilija, käsitetaiteilija, maataiteilija, mediataiteilija, performanssitaiteilija, tilataiteilija, yhteisötaiteilija, ympäristötaiteilija
Halsuantie 9 C 16, 00420 Helsinki
http://www.kopperi.net
Bio    Artist’s Statement 

Anna-Lea Kopperin teoksia on ollut esillä kansainvälisesti Euroopassa ja Aasiassa 1990-luvun alusta lähtien. Hänen viimeisimmät yksityisnäyttelynsä ovat Plants for Free, videoinstallaatio ja performanssi Helsingin Taidehallin Studiossa 2013, Mountain in my Head, ACCEA Armenian Jerevanissa 2012, Ajatushissi Amos Andersonin Taidemuseossa Helsingissä ja Across the Air Durbar Hall Ground Intian Kochissa 2011.

Kopperin teoksia on ollut esillä mm. Artisterium 6 ja 5 Tbilisi International Art Exhibition and Art Events Georgiassa; The 8th Gyumri Biennale Armeniassa; The 3rd International Festival Maneesissa Pietarissa; Junge Kunst International, Overbeck-Gesellschaft Lyypekissä; Jenseits der Norm, Documenta X rinnakkaisnäyttely Museum für Sepulkralkultur, Kasselissa.

Vuonna 2013 Valtion taiteteostoimikunta palkitsi Kopperin Hiljainen paikka -ympäristöteoksen. Hänen teoksiaan on eri maiden julkisissa kokoelmissa. Kopperin pysyviä veistoksia on eri puolilla Eurooppaa, mm. Bioketju Helsingin Yliopiston Viikin Biokeskuksessa, Pointillistinen silta Imatralla ja Together -graniittiveistos Vejbyssä Tanskassa. Yhteisöveistos Tunne Autorata toteutettiin päiväkoti Otavassa 2007-09.

Taiteilija opiskeli Suomessa, Ranskassa ja Saksassa valmistuen Düsseldorfin Kuvataideakatemiasta 1996.

AjankohtaistaJump to the Unknown,
Palazzo Loredan dell Ambasciatore
56. Venetsian Biennaali, 2015


Isä meidän, osallistava installaatio, Helsinki
www.laruart.com/fi/artists/anna-lea-kopperi/


Mother Armenia,
julkinen vaihtotapahtuma, Jerevan


Questions and Answers -installaatio,
Artisterium, The 7th Tbilisi International Contemporary Art Exhibition and Art Events, Georgia
www.youtube.com/watch?v=k6jTAhzU4WE
www.artisterium.org


Saarnia ilmaiseksi -performanssi
www.youtube.com/watch?v=794cnRY_wbA&feature=share&fb_source=message


Mountain in my Head, yksityisnäyttely
www.accea.info/en/events/exhibitions/list/video/34/1107/1115/
www.accea.info/en/events/exhibitions/list/34/1107/1115/
Installaatio, mohairvillalanka, puiset pyykkipojat, osallistujien ripustukset, Helsinki.


Isä meidän on Lauttasaaren rannan puiden ympäri kiertävin mohairvillalangoin merkitty paikka. Tilaan voi kävellä sisälle ja pysähtyä rukoilemaan paikassa. Langoilla on valmiina puisia pyykkipoikia. Kävijä voi valita jotakin konkreettista, ripustaa pyykkipojalla langalle ja antaa materiaalisen muodon hiljentymiselle. Rukouspaikassa omat ja toisten rukoukset keinuvat vierekkäin.