NELLA  KESKISARJA

NELLA KESKISARJA


Helsinki
Kuvataiteilija, tilataiteilija, yhteisötaiteilija, ympäristötaiteilija
Jännetie 5 B 12, 00370 HELSINKI
nella.keskisarja@gmail.com
Artist’s Statement 

Ajattelen itseäni maalarina, vaikka olen työskennellyt enemmän ympäristö- ja yhteisötaiteen parissa. Haluan maalaritaustani välittyvän teoksistani. Olen tehnyt yhteistyötä Helsingin eri virastojen ja laitoksien kanssa. Työskennellyt sekä henkilökunnan etta asiakkaiden kanssa. Minusta kaikki taide on kollektiivista. Paradoksaalisesti ihminen kokee yksilöllisyytensä juuri suhteessa muihin ihmisiin. Usein nimeän ympäristöteoksiani että "näinkin voisi olla".

Ympäristö - ja yhteisötaiteessa rakennan ja haluan rakentaa unelmia miten voisi olla ja miksi ei ole näin. Ympäristön ja yksilön välillä ei ole läpäisemätöntä muuria.

Eri välineet ja materiaalit vaihtelevat töissäni. Käytän myös apuna toisia taiteilijoita tai eri alojen ammattilaisia.

Ajankohtaista

2015-2016 teoksia Helsingin taiteilijaseuran kesä- ja joulunäyttelyissä.
2016-2018 työskentelyä Helsingin kaupungin Helsingin malli -apurahalla Taidekehä -yhteisö- ja ympäristötaideprojektissa (Kannelmäen ostarin tarina).


Pienen joen yli kulkevan sillan keskelle tehtiin levennys johon tein majan, mietiskelypaikan. Lattiaan tehtiin aukko, halkaisija 60 x 60 cm. Aukon päälle rakensin kupolin luista. Vesi kimmeltää kupolin raoista. Majaan kuljetaan molemmista päistä. Puroon lisättiin kiviä, jotta vesi virtaisi pienenä koskena.
Majan sisätilat käsiteltiin tummaksi.
Majan tekemisessä auttoivat poikakoti Mouhun pojat.