ARI Johannes SAARTO

ARI Johannes SAARTO


1961, Kotka
Valokuvataiteilija
Helsinki
+358405859676
asaarto@gmail.com
http://www.asaarto.fi
Bio     

Saarto on syntynyt 1961 Kotkassa ja hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Vuodesta 2000 lähtien hän on luennoinut, opettanut ja pitänyt työpajoja useissa taidekouluissa, mm. Aalto -yliopiston Taideteollisessa Korkeakoulussa, Teknillisessä Korkeakoulussa, Turun taideakatemiassa, Lahden Muotoiluinstituutissa (Lahden AMK) sekä Eestin taideakatemiassa (Eesti kunstiakadeemia).

Ennen vuotta 2000 Saaarto työskenteli mm. 1996-2000 Lahden Muotoiluinstituutin Valokuvauksen suuntautumisvaihtoehdon yliopettajana. Hänen luentojensa pääaiheita ovat valokuvauksen historia, nykytaiteen ja valokuvan suhde, maisema sekä arkkitehtuurivalokuvaus.

Saarron teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä Japanissa sekä Euroopassa: mm. Englannissa, Ranskassa, Italiassa, Itävallassa, Saksassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Ruotsissa. Hänen teoksiaan löytyy nykytaiteen museo Kiasman kokoelmista, Valtion sekä Suomen Valokuvataiteen Museon kokoelmista, Wihurin säätiön kokoelmista (Rovaniemen taidemuseo), Kotkan kaupungin kokoelmista, sekä yksityisistä kokoelmista Suomessa, Japanissa sekä USAssa.

Saarto on Valokuvataiteilijoiden Liiton jäsen ja hän puhuu sujuvaa englantia sekä jonkin verran ruotsia, saksaa ja venäjää.

Ajankohtaista

Saarto työskentelee Kipu -projektin parissa (masennuspotilaiden ja -kuntoutettavien muotokuvia) sekä valmistelee kirjaa melonnasta. Uudet muotokuvat valmistuvat 2011.
Hän on Valokuvataiteilijoiden Liiton puheenjohtaja, Suomen Taiteilijaseuran hallituksen sekä Suomen Valokuvataiteen Museon hallituksen jäsen.
Näyttelyitä: Tunne maisema (ryhmänäyttely, kuratoitu), Jyväskylän taidemuseo, 2011.

Video still Kipu -projektista,
lambda -vedos
80x110 cm (ed. 7)
kehyksissä