NONNA-NINA Orvokki MÄKI

NONNA-NINA Orvokki MÄKI


1971, Tampere
Kuvataiteilija, taidemaalari
TAMPERE
0440710606
keijukala@gmail.com
Artist’s Statement 


Kuvamaailmani on saanut vaikutteita matkoiltani Intiaan ja muihin inspiroiviin kohteisiin vuosien varrella. Matkoillani olen kokenut niin pyörremyrskyn kuin köyhyydessä elävien ihmisten sydämellisyyden. Rakkaus on asia, joka koskettaa ihan jokaista ihmistä, elipä hän slummissa tai vauraassa ympäristössä. Jokainen meistä tarvitsee rakkautta ympärilleen.
Rakkaus myös merkitsee meille jokaiselle eri asioita, oman historiamme ja ajatustemme värittäessä mielikuviamme siitä. Joku voi muistaa ensimmäisen suudelmansa kesäyönä, toinen taas tuntee katkeransuloisen piston rinnassaan, kun rakkaus on menetetty. Todellinen pyyteetön rakkaus ei kuitenkaan koskaan häviä.
Matkoillani olen imenyt itseeni värien koko kirjon. Intian slummeissa olen nähnyt, miten ihmiset tulevat toimeen kovin vähällä, värit he kuitenkin ovat ottaneet osaksi elämäänsä, niiden moninaisuus suorastaan pökerryttää länsimaalaisen matkaajan. Kierrättäminen ja siihen liittyvät oivallukset riemastuttavat minua yhä uudelleen, ihminen on suunnattoman kekseliäs, kun tarve niin vaatii.
Vuosien aikana olen käyttänyt paljon pöytäliinoja, pitsejä, lakanoita, vaatteita sekä muita kierrätysmateriaaleja. Kehitän ajatusta koko ajan eteenpäin ja siitä inspiroituneena olen toteuttanut tämänkin näyttelyn maalaukseni kierrätetyille farkkukankaille, jonkun housujen lahkeille, jonkun hylkäämille vaatteille. Potentiaali ja mahdollisuus on jokaisen löydettävissä, hyvin erikoisistakin paikoista ja tilanteista.Ajankohtaista

BELA, Eurooppalaisen ja Latinalaisamerikkalaisen Taiteen Biennaali, Kaapelitehdas, Helsinki 23.7-12.8.2018

Arte vida Arte Association:

"Pink", YK:n päämaja, New York. 10/2018

" Pink", 4W43 Gallery, New York 10/2018

"Pink", AVA Galleria, Helsinki 11/2018

Mystiikkaa 2011
250x150cm
akryylisekatekniikka vapaalle kankaalle