PETRI Olavi KAVERMA

PETRI Olavi KAVERMA


1963, Helsinki
Kuvataiteilija
Juhannusruusunkuja 3 A 56, 00990 HELSINKI
http://www.kaverma.fi
Artist’s Statement 

Kuvataiteilija Petri Kaverma on kiinnostunut siitä, missä vaiheessa taideteoksen ympäristössään aiheuttama kohina tai häiriö muuttuu ymmärrykseksi, mitä tapahtuu kun taiteilijan teoksessaan käyttämät välineet häviävät ja mitä lopulta jää jäljelle? Mikä siis on teoksen muodon oleellinen funktio ja miten taideteoksia luetaan?

Koska teemme työtämme pääasiassa vain omalla ruumiillamme, oman ruumiimme kautta, taiteilijan työssään kokemien erilaisten häiriötekijöiden ymmärtäminen on avain taiteen uudenlaisen kokonaisvaltaisuuden ja oivalluksen syntymiselle.

Myös me taiteilijat olemme tekemisissä rakenteiden kanssa, jotka ovat muotoutuneet omanlaisikseen jo pitkän aikaa. Se asettaa luonnollisesti tiettyjä ehtoja ja toisaalta taas on varmasti paineita purkaa sen kaltaisia ajatusmalleja, joiden mukaan pitää ensin rakentaa talo, jotta jotain voisi järjestää tai jotta jotain tapahtuisi. Taloa on kuitenkin hyvin vaikea saada sinne, missä todella tapahtuu. Näyttää pikemminkin, että tämä olisi juuri päinvastoin.

AjankohtaistaMaali, Dušanbe, Tadžikistan, 2005