KARI Juhani SÖDÖ

KARI Juhani SÖDÖ


1963, Borås, Sweden
Kuvataiteilija
Kisakenttä 5 as. 2, 90500 OULU
0400 587657
kari@sodo.info
http://www.sodo.info/
Artist’s Statement 

Teen veistoksia ja grafiikkaa.

Puuveistokset. Aluksi sahailen ja veistelen usein sattumanvaraisesti eri muotoisia ja -kokoisia puukappaleita ja -aihioita. Teoksesta saattaa olla jonkinlainen visio tai jopa luonnos, mutta yleensä teos muotoutuu vasta sitä työstäessä. Reliefit luonnostelen tarkemmin.

Grafiikka. Viime vuosina olen pääasiassa tehnyt grafiikkaa kollaasitekniikalla, jossa yhdistelen grafiikkaa ja maalausta. Kollaasien työstämisessä asiat tapahtuvat hyvin samankaltaisena kuin veistosten työstämisessä. Materiaali ja työkalut vaan muuttuvat.

Sattuman hyväksikäyttö liittyy työskentelyyni olennaisesti. Teokseen voi tulla kappaleita jo olemassa olevista veistoksista ja työhuoneen nurkkiin käyttöä odottamaan jääneitä vanhoja kappaleita. Jotkut veistokset jäävät sellaisiksi kun ne on ensimmäistä kertaa koottu, toiset muuntuvat uudelleen vaikkapa näyttelytilan puitteisiin variaatioksi vanhasta veistoksesta tai kokonaan uudeksi teokseksi.

Koottavuudessaan, palapelimäisyydessään ja värikkyydessään veistokseni ja kollaasini ovat vahvasti leikkisiä ja monitasoisia niin muodollisesti kuin sisällöllisestikin. Työskennellessäni haluan kokea leikinomaista vapautta ja riemua.

Muusikkotaustani tuo musiikin aina mukaan teoksiini jossain muodossa. Tärkeää yksittäisissä töissäni ja olennaisen tärkeää näyttelykokonaisuuksissani on rytmi. Näyttelykokonaisuuksia rytmitän töiden koon ja sijainnin mukaan. Yksittäisissä töissä kappaleiden muodon, koon ja värin mukaan.

Ajankohtaista

Tulevia näyttelyitä mm:

Yksityisnäyttelyt:

Galleria Harmaja, Oulu,
Joulukuu 2015

Ryhmänäyttelyt:

Mäntän Kuvataideviikot 2014

Möhkönvirta 2014 nykytaidenäyttely, Ilomantsi

Sekatekniikka puulle, 124 X 72 X 31 cm, 2013. Aineen Taidemuseon kokoelmissa