MERJA  ALA-OLLA

MERJA ALA-OLLA


Nainen, 1965, Laitila
Kuvataiteilija, taidegraafikko
Ihoden Kylätie 70, 27320 Ihode
+358445331718
artmerkut@gmail.com
http://www.artmerkut.fi
Artist’s Statement 

Minua kiehtovat luonto ja sen mysteerit revontulista sateenkaariin ja myrskyistä sumuihin arvoituksellisina, alati muuttuvina, katoavina ja taas uudelleen syntyvinä ilmiöinä.
Teoksieni maisemassa aika pysähtyy. Jokainen auringonlasku on uusi ja erilainen kuin mikään aikaisemmin edes samassa paikassa koettu. Samalla se voi olla myös viimeinen. Viimeisimmissä teoksissani näkyvät Italian valo ja muinaisen Rooman perintö. Mietin, miten vuosituhansien kuluessa luonto pikkuhiljaa muovaa arkkitehtuuria.
Teoksissani esittäytyvät muinaisista taruista tutut eläimet. Tulihäntäiset ketut tanssivat pohjoisella taivaalla. Kuvieni eläimiin on myös helppo samaistua. Palazzo Pittin kissa istuu portin päällä katsomassa täysikuuta kuin satoja vuosia sitten Firenzessä.
Minua kiehtovat eri tekniikoiden mahdollisuudet ja siksi vaihtelen mielelläni grafiikan, keramiikan ja maalauksen välillä. Maalatessa näen teoksen edistymisen koko ajan, kun taas syväpainografiikan tekeminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Vasta painolaattojen monien syövytysten tai kaiverrusten jälkeen saa nähdä ensimmäisen vedoksen.
Teoksiani on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla mm. Espanjassa, Italiassa, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Ranskassa, Japanissa, Ruotsissa, Virossa, viimeksi Rooman ArtExpossa, Pohjois-Irlannissa Seacourt Print Biennalessa, Espanjassa Mini Print Biennale Cadaquésissa, Serbiassa 13 th International Biennal of Miniature Art –näyttelyssä ja Lontoossa Chelsea Art Fair –taidemessuilla. Olen Suomen Taidegraafikot ry:n ja Kuvasto ry:n jäsen. Ateljee- ja näyttelytilani sijaitsee kotipihallani Ihodessa yli 100 vuotta vanhassa kivinavetassa 8-tien vieressä 15 km Raumalta Turkuun päin. Teoksiini voit tutustua myös kotisivuillani osoitteessa www.artmerkut.fi.

Ajankohtaista

Kaapelitehdas, TEOS 2017,
23.2.-5.3.2017, Helsinki.

S-Galleria, 6.1.2017 - 3.2.2016, Helsinki

Turun Taidelainaamo, (tammikuu 2017, kuukauden taiteilija), Turku.

Rauman Taidegraafikot 40 - vuotisjuhlanäyttely, 8.10.2016 - 29.1.2017, Rauman Taidemuseo, Rauma.

Fasadien kätköissä 9.9.2016 - 28.10.2016 (Rauman Taiteilijaseura), Galleria Gylich, Eurajoki.

POP-UP GALLERIA MERJA ALA-OLLA, AURORA BOREALIS, 27.7.-28.8.2016, Rauma.

Taller Galeria Fort, 36. Miniprint International of Cadaqués, Cadaqués (Espanja).

Down Arts Centre Seacourt, International Mini Print Biennial 2016, Downpatrick (UK).

FE McWilliam Gallery, Seacourt International Mini Print Biennial 2016, Banbridge (Northern Ireland).

Seacourt the Centre for Contemporary Printmaking,Seacourt International Mini Print Biennial 2016, Bangor, Down (Northern Ireland).

Galleria Kapriisi, Tampere.

Domus Romana Art Gallery, ArtExpo April Rome, Rooma (Italia).

Kulturni Centar Gornji Milanovac, 13th International Biennial of Miniature Art, Gornji Milanovac, Serbia.

Taidesalonki Piirto, Helsinki.

ENSIMMÄISTÄ KERTAA, sekatekniikka, 2013

Korkeus: 50 cm
Leveys: 138 cm