ENNI Anneli KÖMMISTÖ

ENNI Anneli KÖMMISTÖ


1976, Helsinki
Kuvataiteilija
Helsinki
+358 50 595 2861
enni.kommisto(at)saunalahti.fi
http://www.painters.fi/taiteilijat/k/kommisto/index.html
Artist’s Statement 

Olen kiinnostunut nykytaiteen ilmaisuvälineistä ja niiden erilaisista rinnakkaisista, päällekkäisistä tai vaihtoehtoisista lähestymistavoista, kuten äänestä, liikkeestä, maalaamisesta, piirtämisestä, käsitöistä, valokuvaamisesta, kolmiulotteisuudesta, tilallisuudesta, ruumiillisuutta, kehollisuudesta, roskista, ympäristöstä, luonnosta, toiminnasta, kohtaamisesta, osallistumisesta, osallistamisesta, olemisesta.

Käytän mielelläni aikaa suunnitteluun ja ideointiin, mutta pystyn myös tarttumaan toimeen spontaanisti. Olen kiinnostunut taidetta ja taidekasvatusta yhdistävistä hankkeista, maailmasta merkityksellisenä todellisuutena ja taiteesta ympäröivää todellisuuttamme lukevana kielenä.


http://cityspaceinterventions.blogspot.fi/p/transporting-colors.html

Ajankohtaista

Särö – Sprickan – Fracture, Suomen Pohjoismaisen Taideliiton näyttely, Almintalon taidekeskus, Loviisa. 2.9.–13.10.2016.

Askelmerkit–ympäristötaidenäyttely, Von Herzenin aukio, Espoo. 5.5.–30.9.2016.

Kätketty taide, Porin kansallinen kaupunkipuisto, Pori. 13.5.–31.8.2016.
http://katkettytaide.fi/

Niittykukat:
28.8.–24.9.2016, Galleria Pikku-Aurora, Espoo.

Lastenkulttuurikeskus Pikku-Auroran taiteilijan työtila 1.8.2015–31.7.2016 Espoossa.

Toteutan työtilassa vuoden aikana luonnoksia, valokuvia, kuivattuja kasveja, muistiinpanoja ja erillisille valokaappien laseille 22 kasvion sivua kuvaavaa, osittain kohdettaan epätarkasti rajaavaa piirrosta, jotka viittaavat ajatukseen dokumentoidusta herbaariosta. Näyttely avautuu Pikku-Auroran Galleriassa Espoo-päivänä 28.8.–24.9.2016. Paikalla myös muuta ohjelmaa, tervetuloa!

Pihapiirin, hyötykasvitarhan ja tontilla olevan metsän varrelle tulee vuoden aikana ympäristötaidepolkuja, joilla voi kierrellä, leikkiä ja löytää uusia paikkoja.

Teoksessa lähestyn unien ja unelmien maailmaa. Haaveita, toiveita, unelmia… toteutumattomia, toteutuneita, tulevaisuuteen suuntautuneita, unissa eläviä, salaisia, sanottuja, pelättyjä tai konkreettisia...

Vahakäsitelty puuveistos, 2010