ENNI Anneli KÖMMISTÖ

ENNI Anneli KÖMMISTÖ


1976, Helsinki
Kuvataiteilija
Helsinki
+358 50 595 2861
enni.kommisto(at)saunalahti.fi
http://ymparistotaide.fi/taidepankki/taiteilijat/enni-kommisto
Artist’s Statement 

Veistosteni materiaalina on puu: leppä, mänty, kuusi, koivu. Töiden aiheet liittyvät luontoon ja miksei kiertokulkuun: kuvata ympäröivästä todellisuudesta taiteessa jotain merkityksellistä, ehkä hetkellistä. Teokset pohjautuvat havaintoon ja valintaan ohikiitävien havaintojen virrasta. Silti töiden toteutus on tulkinta havainnosta.

Olen kiinnostunut nykytaiteen ilmaisuvälineistä ja niiden erilaisista rinnakkaisista, päällekkäisistä tai vaihtoehtoisista lähestymistavoista, kuten äänestä, liikkeestä, maalaamisesta, piirtämisestä, käsitöistä, valokuvaamisesta, kolmiulotteisuudesta, tilallisuudesta, ruumiillisuutta, kehollisuudesta, roskista, ympäristöstä, luonnosta, toiminnasta, kohtaamisesta, osallistumisesta, osallistamisesta, olemisesta.

Käytän mielelläni aikaa suunnitteluun ja ideointiin, mutta pystyn myös tarttumaan toimeen spontaanisti. Olen kiinnostunut taidetta ja taidekasvatusta yhdistävistä hankkeista, maailmasta merkityksellisenä todellisuutena ja taiteesta ympäröivää todellisuuttamme lukevana kielenä.


http://cityspaceinterventions.blogspot.fi/p/transporting-colors.html

https://youtu.be/f-cmaSUHlwI

Ajankohtaista

Puuveistokseni syntyvät prosessinomaisesti. Teosten aiheet liittyvät uniin ja unelmiin, toteutuneeseen ja toteutumattomaan sekä vaihtoehtoisiin tapoihin ymmärtää maailmaa merkityksellisenä. Olen kinnostunut taidetta ja taidekasvatusta yhdistävistä hankkeista.

Meillä on Päivi Kukkasniemen ja Elena Hopsun kanssa Kiertokulku-yhteisnäyttely Galleria Järnätissä, Järvenpäässä 07.08.2018 - 03.09.2018. Tervetuloa avajaisiin pe 08.08.2018 klo 18-20!
Taiteilijatapaaminen 3.9. klo klo 16-18.
Yhteystiedot: Galleria Järnätti, Hallintokatu 4, Järvenpää.

Taidekeskus Salmelan residenssissä valmistuneet eläin- ja luontoaiheiset puuveistokseni ovat mukana Taidekeskus Salmelan kesänäyttelyssä 9.6.-12.8.2018.
http://www.taidekeskussalmela.fi/nayttelyt/

Teoksessa lähestyn unien ja unelmien maailmaa. Haaveita, toiveita, unelmia… toteutumattomia, toteutuneita, tulevaisuuteen suuntautuneita, unissa eläviä, salaisia, sanottuja, pelättyjä tai konkreettisia...

Vahakäsitelty puuveistos, 2010