KAIJA  POIJULA

KAIJA POIJULA


1963, Pudasjärvi
Kuvataiteilija, muu
050-3881532
kaija.poijula@pp.inet.fi
http://kaijapoijula.com
Bio    Artist’s Statement 

Kuvataiteilija Kaija Poijulan teokset kertovat ulkopuolisuudesta, rajattomasta rakkaudesta ja maailman selittämättömiksi jäävistä asioista, vaipumatta silti liialliseen melankoliaan. Poijula lainaa runoilija Pentti Saarikoskea (1937-1983): ”Minä en ole kiinnostunut maailmasta ja sen paikoista. Minä olen kiinnostunut paikoista ja niiden maailmoista.”

Teostensa materiaaleina Poijula käyttää mm. eläinten kalloja ja kasveja sekä kulunutta, ruostunutta, rikkinäistä, hylättyä ja osittain palanutta esineistöä. Esineisiin kietoutuneet muistot sulautuvat hauraan ja raskaan materiaalin kanssa teoksiksi, jotka luovat unenomaisia, satumaisen pelottaviakin tunnelmia.

Kaija Poijula asuu ja työskentelee Helsingissä. Poijula valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta Korkeakoulusta 1995. Hän opiskeli stipendiaattina Tukholmassa Konstfack taideyliopistossa sekä Amsterdamissa Gerrit Rietveld Akatemiassa. Vuosina 2003-2007 hän asui ja työskenteli Irlannissa.

Pitkän ja aktiivisen uransa aikana Poijula on pitänyt monia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hän on suunnitellut kirkkotekstiilejä useisiin kirkkoihin ja sakraalitiloihin sekä teoksia yksityisiin ja julkisiin tiloihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Viime vuosina Poijula on siirtynyt tekemään esinekoosteita. Näitä teoksia on ollut esillä valtakunnallisesti mm. Mäntän Kuvataideviikoilla (2014) sekä Purnun Kuvataideviikoilla (2015).

Ajankohtaista

Suomen Käsityön museo, Jyväskylä, "Memento"
7.1.-15.4.2018.
(Ulla Pohjola, Kaija Poijula)

Galleria Saskia, Tampere, ”Sivumerkityksiä”,
24.11.-13.12.2017
Synnöve Dickhoff, Helena Kaikkonen, Ulla Pohjola ja Kaija Poijula

Tulossa:
Tampere-maja, Tartto, Viro
"Sivumerkityksiä"
2.-19.8.2018
Synnöve Dickhoff, Helena Kaikkonen, Ulla Pohjola ja Kaija Poijula,

Kellonkoneisto pyörittää kirjanpitoon turhautunutta, mieluummin rakkausrunoja kirjoittavaa sulkakynää.