PEKKA PARVIAINEN

PEKKA PARVIAINEN


1981, Helsinki
Kuvataiteilija
Helsinki
posti@pekkaparviainen.com
http://www.pekkaparviainen.com
Artist’s Statement 

Pekka Parviaisen teokset puhuvat luonnon sanastolla. Muotokieli on peräisin luonnosta vaikka aiheen käsittely onkin vapaata ja lähenee paikoin abstraktiota. Teoksissa on kyse luonnon kuuntelemisesta ja luonnon kautta tapahtuvasta itsereflektiosta. Monissa teoksissa ajatus elämän rajallisuudesta on läsnä symbolisella tasolla. Vuodenaikojen vaihtelu, kasvu ja kuihtuminen ovat kuolevaisuuden, jälleensyntymän ja elämän jatkumisen ilmentymiä. Katoavaisuus kuuluu ajan olemukseen; hetkellisyys määrittää asioiden todellista arvoa.

Yksi tärkeistä teemoista Pekka Parviaisen teoksissa on ihmisen ja luonnon suhde. Kulttuurillisestä luontosuhteestamme puuttuu aito vuoropuhelu, osapuolten pyrkimys ymmärtää toisiaan. Emme voi sanoa ymmärtävämme tämän planeetan toimintaperiaatteita. Tai jos ymmärrämme, emme kunnioita niitä. Vaadimme maapallolta liikaa. Muut lajit elävät ympäristön ehdoilla. Miksi sama ei onnistu ihmiseltä, joka sentään kutsuu itseään nimellä homo sapiens sapiens, viisas viisas ihminen? Olemme osa luontoa, puhutaan jopa ihmisluonnosta. Eikö luonto itsessämme voisi kertoa, miten elää sovussa ympäristön kanssa?

Pääasiallinen tekniikka Pekka Parviaisen tuotannossa on öljyväri. Viime vuosina hän on työskennellyt myös litografiatekniikalla.

Ajankohtaista

Valmistumisvuosi: 2011
Koko: 30x35 cm
Tekniikka: öljyväri