GUNILLA Maria Dorothea HELVE

GUNILLA Maria Dorothea HELVE


1953, Dragsfjärd
Kuvataiteilija
Köydenpunojankatu 3 D 36, 00180 Helsinki
ghelve@hotmail.com
Artist’s Statement 

Teokseni peruselementit ovat aika, väripigmentit ja mehiläisvaha. Työstän vahaa palettiveitsellä, lisäten sitä vuoroittain läpikuultavina kerroksina ja pigmentillä terästettyinä kuviokerroksina.
Pohjamateriaalina käytän yleensä alumiinilevyä ja pienikokoisimmissa töissä myös perinteistä kangaspohjaa leveillä kiilapuilla. Jälkimmäinen tekniikka mahdollistaa kuvioiden rönsyilyn yli reunojen, korostaen näin teoksen fyysistä olemusta. Alumiinipohja mahdollistaa paksummat vahapinnat, lisäten niinikään myös isompien teosten kolmiulotteisuutta.
Kokonaisuudessaan työskentelytapani vaatii paljon kärsivällisyyttä, jo teosten kerroksellisuuden sekä materiaalikäsittelyn toistojen vuoksi. Nämä lisäävät työlle eräänlaista meditatiivisuutta ja korostavat positiivisesti myös sattumanvaraisuutta lopputuloksessa. Pidänkin tässä menetelmässä siitä, että jokaisen työn osalta,, minua vastaan nousevat samat vaikeudet suunnitellun ja toteutuneen lopputuloksen osalta, eivätkä nämä kaksi, todellisuudessa ehkä koskaan kohtaa.

Ajankohtaista

Mother Earth - Day Dream
akryyli ja vaha alumiinille 149x165 cm
Galleria Aarni 2013