JOUNI ,Mikael PAJAVUORI

JOUNI ,Mikael PAJAVUORI


1969, Janakkala
Taidemaalari
Jyrätie 15 a8, 13500 Hämeenlinna
0407448604
jounipajavuori@gmail.com
http://jounipajavuori-paintings.blogspot.fi/
Bio     

Aikaiset vuodet

Hei synnyin Suomessa, Janakkalassa 1969. Opiskelin Kankaanpään Taidekoulussa 1994-1998 luvulla. Minun aikaisemmat maalaukset olivat realistisia. Taidekoulun vaikutuksesta syntyi minun ei-esittävä kausi, jossa oli omat ristiriitansa, koska ihanteet maalaustaiteeseen tulevat kauempaa mm. Rembrand, Ilja Repin Ja Ivan Aivazovski. Aloin kaipaamaan uudestaan klassillista tapaa maalata. Joten olikin luonnollista siirtyä realistiseen taiteeseen takaisin. Tällä hetkellä asun ja työskentelen Hämeenlinnassa.


Muodonmuutos

Minä tein muodonmuutoksen palatessaan takaisin esittävään taiteeseen vuonna 2007 Minun henkilökuvat ovat realistisia kuvauksia päivän arjesta ja pyrin kuvaamaan ihmisen hänen omassa ympäristössään aitona ja paljaana. Usein minun maalaukset saavat alkunsa hetken havainnosta, kuvaan arkisia asioita mielelläni. Olen alkanut arvostamaan suoraa yksinkertaista ilmaisua ja pidän kädentaitoa taiteessa tärkeänä. Uudemmat maalaukseni on kasviaiheisia.


Kasviaiheiset maalaukset

Kasvitematiikassa kiinnostaa elämän kiertokulku, alku ja loppu. Ilman vihreää luontoa meillä ei olisi elämän ilmaa jota hengittää. Luonto mahdollistaa kaikille elollisille elämän, kiitos kuuluu kasveille. Tämä aihe tuntuu olevan näissä maalauksissa, yksinkertaista mutta jokaisen elollisen kosketeltavana. Luonto ei myy eikä neuvottele, se vain on, johon meidän pitää sopeutua.

Ajankohtaista

NASTURTUIM näyttely Kankaistentilalla, 23.6.–17.8.2014

Kankaisten tilalla avataan minun uusi kesänäyttely kasviaiheisista maalauksista. Sain kutsun Pirkko Kähäriltä Kankaisten tilalta, hän kertoikin: Uskoisin että kesäiset ja marjaiset teoksesi sopisivat hienosti tilaan. Mielestäni tämän osuvampaa paikkaa ei maalauksilleni löydy. Koska galleriat ovat kävijämääriltään pieniä, nyt osui sopiva tilaisuus laittaa kansan keskelle maalaukset. Olen maalannut kasviaiheisia maalauksia vuodesta 2011 asti. Nasturtium näyttelyn päämaalaukset ovat kolme krassimaalausta joita maalasin koko alkuvuoden. Kasit alkoivatkin kiinnostaa joten niitä nähdään vielä tulevaisuudessa. Olen muuttanut maalaustapaani, jonka takia realistiset maalaukseni ovat suuritöisiä. Viime vuona osallistuin Hämeen aluenäyttelyyn ja Suomen kuvataidejärjestöjen liitto 75 vuorisjuhlanäyttelyyn kasviaiheisilla maalauksilla.

2015.
Asr Häme ry: n 40 vuotis juhlanäyttely.
Taidemuseo ja Galleria Kone Hämeenlinna.