HELI HUOTALA

HELI HUOTALA


Hämeenlinna
Kuvataiteilija, taidemaalari
Hämeenlinna
http://www.helihuotala.fi
Artist’s Statement 

Maalausteni lähtökohtana on todellisen ja epätodellisen maailman rajapinta. Tulkitsen näkymätöntä todellisuutta etsien muististani mielenkuvia. Muistaminen on minulle tiedostamatonta mieleen palauttamista, sillä en tietoisesti muistele mitään. Muisti- tai mielikuva saa minut etsimään näkymättömästä maailmasta jotakin ja siirtämään sen maalaamalla näkyväksi kankaalle. On yllätys, mitä mieleen painuneista muistijäljistä lopulta nousee esille ja mitä jää piiloon. Muistijälki saattaa muuttua matkan varrella joksikin toiseksi, mutta vähintäänkin se muuttuu maalauksen todellisuudeksi.

Näen maalaukseni kuin raolleen jätettyinä ovina tai ikkunoina, joiden takana on arvoituksellinen, mahdoton tai mahdollinen maailma. Niistä voi yrittää kurkistaa, jäädä kynnykselle tai jopa astua sisään. Maalauksissani voi avautua toinen maailma ja todellisuus havaittavan maailman ulkopuolella.

Etenen aina maalauksen ehdoilla intuition ja harkinnan vuoropuhelussa. Jokainen tekemäni valinta vaikuttaa seuraavaan siveltimenvetoon, ja maalikerrosten väliin muodostuu eriaikaisia vihjeitä toisiin merkityskerroksiin. Maalaaminen merkitsee itselleni kamppailua maalin ja kankaan kanssa: jälkien tekemistä, peittämistä ja poistamista.

Ajankohtaista

2011, öljyväri kankaalle, 200x170cm