TIINA Johanna OSARA

TIINA Johanna OSARA


Helsinki
Installaatiotaiteilija, kuvataiteilija, mediataiteilija, performanssitaiteilija, taidegraafikko, taidemaalari, tilataiteilija, valokuvataiteilija
3 Avenue Chauvin, 93600 Aulnay Sous Bois
+33 6 35 34 03 48
tiina.tiinaosara(at)gmail.com
Bio    Artist’s Statement 

Tiina Osara on suomalainen kuvataiteilija ja actionpainter. Osara tunnetaan suurikokoisista abstrakteista värikylläisistä ja monikerroksellisista maalauksista sekä valokuva- ja videoinstallaatioista.

Aivan erityisenä areenana ovat hänen live-esiintymiset klassisen musiikin konserteissa. Konserteissa Osara siirtää tuntemuksensa soivasta musiikista reaaliaikaisesti maalauksina kankaalle niin, että konserttiyleisö voi seurata myös hänen työskentelyään.

Klassinen musiikki on hänelle tällä hetkellä pääasiallinen aihe maalaamiseen.

Fysioterapeutin ammattitutkinto syvensi Osaralle liikkeen merkityksen ja kinesteettisen tuntoaistin mahdollisuudet ilmaisun välineenä. Tästä johtuu myös hänen maalaustensa suuri koko, joka suo vapauden
ekspressiiviseen ja kokonaisvaltaiseen fyysiseen työskentelyyn.

Tiina Osara työskentelee yhteistyössä ranskalaisen kapellimestari/muusikko Patrick Galloisin kanssa. Uusi projekti Echo kuullaan ja nähdään Ranskassa toukokuussa 2015.

Taideopinnot Osara suoritti taidekoulu Maan ammatillisella linjalla 1993-1996, kuvataiteilijan AMK-tutkinnon 2006-2008 ja erikoistumisen valokuvataiteeseen 2009-2010 Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Osara on pitänyt sekä yksityisnäyttelyitä että osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja Euroopassa vuodesta 1996 lähtien.

Tiina Osara on asunut ja työskennellyt Ranskassa vuodesta 2013 lähtien.

Ajankohtaista

Action painting Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=tsw8G22Lhpg

https://www.youtube.com/watch?v=POdIRDsMqtg

Keuruun museo Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=pUpYAVwwI0I

Actionpainting konsertit 2016
Mexikossa 25.1, Ranskassa 24.3,
Italiassa 19.7 ja taiwanissa 25.12

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=83vaeTSiyFg

Christos Hatziksen Departures huilukonsertton mukaan
200cm x 280cm 1. osa