TARU Mirella LEINONEN

TARU Mirella LEINONEN


1976, Laukaa
Kuvataiteilija
taleinon@gmail.com
http://www.tarukuva.fi
Artist’s Statement 

Minulle on luonteenomaista tarkkailla valoa, ja mietin usein, miltä näkemäni näyttäisi valokuvana. Aiheeni saavat alkunsa näkemästäni valosta, ja paikasta tai olosuhteista, joissa on jotain mielenkiintoista, ja josta syntyy halu tallentaa hetki kuvaksi.

Valosta saamani idean innoittamana ryhdyn järjestelemään kuvauspaikkaa, niin että saan juuri olennaiset yksityiskohdat esiin. Kuvan rakentaminen on tärkeä osa työskentelyäni, ja siitä löydän tekemisen ilon ja tunteen niin, että työ vie mukanaan. Aloittaessani kuvaamisen en useinkaan halua miettiä miltä valmis teos näyttäisi, vaan annan kuvausprosessin aikana tuleville ideoille ja myös sattumalle mahdollisuuden.

Kuvataitelijana työskentelyni on keskittynyt viime vuosina valokuvaamiseen. Valmistuin valokuvataiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2012 ja taidemaalariksi Pekka Halosen akatemiasta 2003. Vuodesta 2002 alkaen olen osallistunut useisiin ryhmä- ja yksityisnäyttelyihin Suomessa. Teoksiani on Suomen valtion taidekokoelmassa sekä yksityiskokoelmissa Suomessa.

Ajankohtaista
ALEKSIINA, sarjasta Tutkielmia ikkunalla
40x27 cm laserpigmentti puulla