Anne-Mari PELKONEN

Anne-Mari PELKONEN


1966, Savonlinna
Kuvataiteilija
anne-marinen@hotmail.com
http://annepelkonen.com
Artist’s Statement 

Värini kumpuavat kasvu- ja asuinympäristöstäni Saimaan äärellä. Vesi ja taivas, pohjoinen kylmä valo.

Sävyharmaiden hienostunut asteikko puhuttelee minua kauneudellaan ja se ilmenee myös maalauksissani. Kurotan taiteessani kohti valoa, toivoa ja iloa. Pohdintani ytimessä on, mitä on olla ihminen tai vain olemisen ihmettely. Samalla tavoin kuin maiseman värien sävyissä, myös elämässä on näitä hiuksen hienoja kerroksia. Näitä sävyjä, joihin sanat eivät riitä, voin tavoitella kuvina. Herkkyydestään huolimatta näillä sävyillä on suuri merkityksensä - pienikin sävyero voi muuttaa kaiken ratkaisevasti.

Toteutan teokseni maalauksina eri maalausmenetelmin tai toisinaan vesiväripuupiirroksina. Se mitä haluan kuvin kertoa, pohtia tai ihmetellä, määrittää tapani työskennellä. Työskentelyprosessin muuntuminen aina teoskohtaisesti on kiinnostavaa, kuten myös erilaiset kokeilevat menetelmät perinteisten rinnalla.

Työskentelen usein maalaussarjoittain. Työn alla on samanaikaisesti useita teoksia. Taiteeni sisältöön ja visuaalisuuteen vaikuttavat vuodenajat, tapahtumat omassa elämässä ja ympäristössä. Keskityn hetkeen värillisyyden ja muodon suhteen ekspressiivisesti.

Ajankohtaista

2017 Galleria RossoCinabro Rooma Italia

2017 ECWS:n 20. SYMPOSIUM, Say, Salamanca Espanja