Merja Briñón

Merja BriñónInstallaatiotaiteilija, kuvataiteilija, käsitetaiteilija
merja.brinon@gmail.com
http://www.merja.fi
Bio    Artist’s Statement 

Merja Briñón tutkii taiteessaan erilaisia ilmiöitä kuten ajan ulottuvuuksia, ajattomia tiloja, välitilaa ja siirtymää näkyvän ja näkymättömän maailman välillä, liminaalisuutta sekä hiljaisuuden ja tyhjyyden estetiikkaa. Merja Briñón asuu ja työskentelee Iissä ja Madridissa. Hän suorittaa parhaillaan taiteen tohtorin tutkintoa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa tutkien ajattomia tiloja sekä tiedostamatonta kehollisena kokemuksena. Briñón on opiskellut kuvataidetta Lapin yliopiston lisäksi Espanjassa Universidad de La Lagunassa ja hän on valmistunut graafikoksi/kuvittajaksi Kuopion Muotoiluakatemiasta. Briñónin teoksia on esitelty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä koti- ja ulkomailla.

Ajankohtaista

Antiikin kreikasta tuleva sana Hypostasis merkitsee olemassaoloa ja perimmäistä todellisuutta. Kristillisessä teologiassa hypostasis puolestaan tarkoittaa yhtä pyhän kolminaisuuden voimista.
Hypostasis-teos on matka aliseen ja tähän maailmaan sekä elämän loputtomaan kiertokulkuun. Installaatio koostuu valoelementeistä,
kivistä, lasista, taiteilijan isän kehdosta sekä metsosta, joka lentämisen lisäksi symboloi henkilökohtaista voimaa ja vahvuutta.