ANNE KIMILÄINEN

ANNE KIMILÄINEN


1956, Pori
Kuvataiteilija
Hillervontie 12 E 91, 28370 Pori
0407380588
anne.kimilainen@gmail.com
http://annekimilainen.com
Bio    Artist’s Statement 

Taidealan koulutuksen Anne Kimiläinen aloitti Porin Piirustuskoulun vapaan taiteen linjalla 1973. Anne pääsi Lahteen tiukkojen karsintojen jälkeen opiskelemaan graafista suunnittelua (nyk. Lahden muotoiluinstituutti) 1982. Vuosina 1995 – 1997 hän opiskeli samassa oppilaitoksessa multimediaa.
2003 Anne muutti takaisin syntymäkaupunkiinsa Poriin. 20 vuotta maailmalla – tai oikeammin – sadan kilometrin päässä Tampereella.
2000-luvulla hän on opiskellut Aalto-yliopiston Porin yksikön taiteen ja median osastolla mm. maalausta ja taidegrafiikkaa sekä kuvataideterapiaa. Kankaanpään taidekoulussa Anne osallistui maisemamaalauksen erikoistumisopintoihin. Vuodesta 2004 hän on osallistunut kuvataiteen pedagogi Satu Kiljusen kesätyöpajoihin Kökarissa, Ahvenanmaalla. Siellä hän on käynyt muinakin vuoden aikoina työskentelemässä.
2013 hän suoritti loppuun kuvataiteilijan (amk) täydentävät opinnot Turun ammattikorkeakoulun taideakatemiassa. Lopputyössään PIIRTOLAPUUTARHA Anne käytti siirtolapuutarhaelämää ja kasvukautta metaforana taiteilijuudelle, kiireelle sekä kiireettömyydelle.

Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa. Hän toimii aktiivisesti paikallisissa taideyhdistyksissä (Porin Taiteilijaseura ja Porin Taidegraafikot)

Vuodet 1996 – 2017 hän on työskenteli graafikkona Yleisradiossa. Anne on työskennellyt graafisena suunnittelijana useissa mainostoimistoissa. Kimiläinen on tehnyt oppikirjakuvituksia, lehtitaittoja ja -kuvituksia.
Linkissä graafisen suunnittelun töitä:
https://kimilainen.wordpress.com/

Ajankohtaista

koko 50 x 60 cm