TERHI HULKKO

TERHI HULKKO


1969, Espoo
Taidemaalari
0505257974
terhihulkko@hotmail.com
https://terhihulkko.galleria.fi/
Artist’s Statement 

Taiteelliseen työskentelyyn minua motivoi vuorovaikutus ympäristön kanssa ja välittäminen:

1 Abstrakti maalaus (akryyli & öljy kankaalle, puulle tai levylle).

Tutkin ihmisyyden ydintä maalaamisen keinoin. Kun esittävyys ja merkitykset riisutaan ja olo on rauhallinen ja mieli avoin, tyhjän tilan täyttää rakkaus ja pyrkimys hyvään. Aloitan maalaamisen usein tyhjästä, mutta prosessin edetessä huomaan käsitteleväni ajankohtaisia asioita tasapainoa tavoitellen.

Työstän useita maalauksia kerrallaan useiden kuukausien ajan. Aluksi abstrakteina koetut maalaukset saattavatkin lopulta olla jossain määrin esittäviä.

Tavoittelen työskennellessäni eräänlaista luontokokemusta, jossa katsoja voi hengittää vapaasti. Kuten taivaan pilvet muuttavat muotoaan ja antavat katsojan mielikuvituksen liikkua vapaasti, samanlaista liikettä haen maalauksiini.

2 Vuorovaikutuksellinen abstrakti piirtäminen (tussi & sekatekniikka paperille) työparin kanssa.

Työstämme samoja pieniä yhteisteoksia omilla tahoillamme vuoron perään ja lisäksi suurempia yhteisteoksia yhdessä yhtä aikaa. Parityöskentelyn yllätyksellisyys ja toisen ihmisen koskettaminen pelkillä viivoilla ja pisteillä hämmästyttää positiivisesti aina uudelleen.

3 Perustaitojen harjaannuttaminen: Ihmisten piirtäminen suoraan havainnosta (erilaiset kynät paperille) sekä kaupunkikuvien maalaaminen (akvarelli tai akryyli paperille).

Nämä työt valmistuvat nopeasti, teemoina ovat hetkellisyys ja läsnäolo. Tärkeää on ihmisen tuntu.

Ajankohtaista

NÄYTTELY
Galleria Alli 4.-16.9.2018, Kerava

ART EXPO
Summer Rome 2018

RESIDENSSI
Grassina 2018

2017, akryyli ja öljy levylle 40x40cm, kehystetty