KRISTIAN (Matti Paul) KROKFORS

KRISTIAN (Matti Paul) KROKFORS


1952, Ylistaro
Kuvataiteilija, taidegraafikko, taidemaalari
Topeliuksenkatu 1 A 10, 00260 Helsinki
050 5410123
k.krokfors@hotmail.com
http://www.kristiankrokfors.fi
Artist’s Statement 

Kristian Krokforsin (s. 1952) tyylitellyt rytmikkäät maisemat ovat taiteenharrastajille tuttuja jo vuodelta 1985, jolloin hän voitti Vuoden nuori taiteilija -palkinnon. Krokfors on työskennellyt vuosikausia johdonmukaisesti samojen teemojen parissa. Hän löytää aina uuden hienostuneen näkökulman aiheeseensa, mutta perusasiat pysyvät samoina: tärkeintä on värisommittelu ja rytmi.

Kaupunkinäkymät, kylät ja puutarhojen peittämät kukkulat ovat miltei surrealistisia sukelluksia kulttuurimaisemaan. Krokfors ei kuvaa olemassa olevia paikkoja. Hänen näkymänsä ovat synteesejä eri paikoista eri aikakausina. Vaikka suurkaupunkinäkymästä uskoo tunnistavansa Lontoon, ajattelee joku toinen sen esittävän New Yorkia.

Kristian Krokfors on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin Suomen lisäksi ulkomailla sekä pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä muun muassa Englannissa, jossa hän Taideteollisen korkeakoulun jälkeen opiskeli neljä vuotta. Hänen teoksiaan kuuluu muun muassa Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin ja Tampereen taidemuseon sekä lukuisten ulkomaisten julkisten tahojen kokoelmiin.

Veikko Halmetoja

Ajankohtaista

Tulossa:

Auran Galleria, Turku, marraskuu 2011.

Kemin taidemuseo, tammikuu 2012.

Taidekeskus Salmela, kesä 2012.

82x50 cm, akryyli, 2011