IRMA  LAUKKANEN

IRMA LAUKKANEN


1958, Kotka
Kuvanveistäjä, kuvataiteilija
Vuorelankulma 2C 24, 48100 Kotka
irma.laukkanen@kymp.net
Bio    Artist’s Statement 

IRMA LAUKKANEN on syntynyt Kotkassa 1958. Hän valmistui Suomen Taideakatemian koulusta taidemaalariksi ja kuvanveistäjäksi vuonna 1982. Laukkanen käyttää teoksissaan tasolasia, mutta myös muita heijastavia ja läpikuultavia materiaaleja, kuten teräsviiraa, ohutta metallilankaa tai maalattua silkkiä. Läpikuultavuus, heijastukset ja valo ovat usein hänen taiteensa lähtökohta. Viime aikoina hän on joskus liittänyt lasiveistoksiinsa hylättyjä esineitä tai videoprojisointia.
Laukkanen on osallistunut näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1981, esim. Pariisissa, Bonnissa, Moskovassa, Malmössä ja Pietarissa, ja hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyjä Suomessa. Irma Laukkanen on palkittu lukuisissa taidekilpailuissa ja hän on toteuttanut useita julkisia teoksia, mm. Ateneum-salin esirippu Suomen Kansallisgalleriassa on haponkestävää, osittain maalattua teräsverkkoa, jonka avautuminen ja sulkeutuminen on monimuotoinen valotapahtuma. Fortum Oy:n pääkonttorin lasikaton alla leijuva kuparinen tilateos ja Vantaan pääkirjaston aulan ilmatilassa lasilevyistä ja kuparilangoista koostuva teos ottavat yhteyteensä valon ja tilan. Laukkanen on edustettuna mm. Nykytaiteen museo KIASMAn kokoelmissa ja hän on ollut ehdokkaana Ars Fennica-palkinnon saajaksi vuosina 1997 ja 2003. Hänen puolisonsa on kuvanveistäjä Markku Hirvelä ja heillä on neljä poikaa: Jouni H., s.1982, Jaakko H., s. 1989, Leon H., s. 1995 ja Halti H., s.2000. Irma Laukkanen asuu ja työskentelee Kotkassa.

Ajankohtaista

Tästä linkistä https://vimeo.com/207592521 pääset Vimeoon, jossa näet videodokumentoinnin muutamasta teoksestani näyttelyssäni Lappeenrannan taidemuseossa 2016. Ääniteos, säveltäjä Jouni Hirvelä

Etsaus, hiekkapuhallus, lehtihopea ja noki lasille.
Taustalla videoprojektio Yhteys
Yleiskuva näyttelystä 2016