Rajantakainen Karjala # 2 METSO JUHA Rajantakainen Karjala # 2, 2012 , 80 x 120 cm Sarjasta Rajantakainen Karjala
METSO JUHA
Sarjasta Venäjän Karjala, Sortavala, 2008
Rajantakainen Karjala on paikka, jossa kulkukoirat tekevät kodin sodanaikaisesta sivuvaunusta, ja jossa sukupuolet saunovat yhdessä vailla häpeää. Se on paikka, jossa suomalaisten sosialistinen unelma paljastui utopiaksi. Mutta tänäkin päivänä siellä voi viettää venäläistä juhannusta Säämäjärven rannalla. Siellä voi katsoa luilla leikkiviä lapsia kivikautisilla asuinsijoilla taikka käydä Viipurilaisen metallibändin treenikämpällä. Rajantakaisessa Karjalassa voi myös kuulla suomalaisten loikkarien tarinoita taikka käen kukuntaa kesäyön kylmässä usvassa. Juha Metson valokuvat kertovat lähialueidemme historiasta ja nykyisyydestä, joilta virallinen Suomi on pitkään ummistanut silmänsä.
Valokuvaaja Juha Metso kertoo miten tuo karjalainen kansa otti hänet ja hänen kameransa vastaan:
”Nehän rakastaa valokuvaamista yli kaiken. Se on niin äärettömän hienoa lähestyä heitä. Monesti minulla on sellainen performanssi tyylinen kuvausmetodi, jossa annan myös kohteelle kamerani. He saavat kuvata minua ja sitten minä puolestani heitä. Löytyy molemminpuolinen luottamus, ja usein ihmisestä hohkaa, että minusta otetaan kuvaa ja tämä on suuri kunnia.

Hinta: 5000-7500 €

Teoskuvissa on ilmoitettu hintahaarukka. Lopullisen hinnan saat teoksen myyjältä/välittäjältä tai taiteilijalta. Hintaan vaikuttaa esim. se, onko teos kehystetty, sekä mahdolliset toimitus-, kuljetus- ja ripustuskustannukset.

« Takaisin

Taiteilijan sivulle »