ANNA-LEA KOPPERI

ANNA-LEA KOPPERI


1960, Kitee
Installaatiotaiteilija, kuvanveistäjä, kuvataiteilija, käsitetaiteilija, maataiteilija, mediataiteilija, performanssitaiteilija, tilataiteilija, yhteisötaiteilija, ympäristötaiteilija
Halsuantie 9 C 16, 00420 Helsinki
http://www.kopperi.net

Tilaustyöesittely

Anna-Lea Kopperin tuotannossa on julkisia veistoksia, ympäristö- ja yhteisöhankkeita sekä osallistavia performansseja ja prosessiteoksia.

Julkisiin ja puolijulkisiin tiloihin suunniteltavat monumentaaliset ja pienimuotoiset pysyvät teokset räätälöidään paikan arkkitehtoniseen ja henkiseen tilaan. Kopperi on palkittu paikan luonnetta ja tuoreita maataiteellisia oivalluksia yhdistelevien pysyvien ympäristöteoksien suunnittelijana.

Lyhytkestoiset performanssit ovat sijoitettavissa erikokoisiin ulko- ja sisätiloihin ja tapahtumiin. Yhteisölliset vuorovaikutteiset prosessiteokset toteutetaan osallistujien voimavaroja, tarpeita ja kiinnostuksia kuunnellen.

Lisätiedot:
http://www.taidemuseo.fi/suomi/veisto/veistossivu.html?id=437&sortby=statue#

 

Tunne Autorata, Feelings Motorway

Vuosi: 2007-09
yhteisötaide
Tekniikka: seinämaalaus

Yhteisöllisesti suunniteltu ja toteutettu Tunnetila: magneettimaali ja huopakankaiset Tunne Autot Päiväkoti Otava, Helsinki

Havainnoidessani päiväkodin lasten leikkejä sain idean yhdessä lasten, henkilökunnan ja lasten lähi-ihmisten kanssa toteutettavasta Tunne Autoradasta. Magneettinen autorata luonnosteltiin ja toteutettiin lasten ja aikuisten yhteistyönä päiväkodin seinille. Jokainen loi oman Tunne Autonsa, jonne voi säilöä ja asettaa esille tunteitaan. Tunne Autoradalla yhteisön jokainen jäsen voi leikkiä ja siirrellä tekemäänsä Tunne Autoa sellaiseen kohtaan, joka vastaa tämänhetkisiä tunnetiloja. Toisessa vaiheessa harmaa magneettimaalinen autorata maalattiin valkoiseksi salaiseksi Autoradaksi, jolla leikki jatkuu.

Lisätiedot »


Kuvaaja: Anna-Lea Kopperi
Tunne Autorata, Feelings Motorway Tunne Autorata, Feelings Motorway Tunne Autorata, Feelings Motorway
 

A

Vuosi: 2011
valoteos
Tekniikka: pleksi

A-pyramidi, polykarbonaatti, alumiini, tarramuovikalvot, työmaavalaisin, 140 x 90 x 90 cm, Hufvudstadsbladetin torni, Helsinki

Ajatushissi -yksityisnäyttelyyn valmistettu valoveistos, siirrettävissä uuteen tilaan.

Lisätiedot »


Kuvaaja: 1. Kari Siltala, 2. Jussi Tiainen
A A
 

Bioketju, Bio Chain

Vuosi: 2004
installaatio/tilateos

214 kierrätettyä kalkkunanhöyhenillä täytettyä mittapulloa, lasijalustat Helsingin Yliopiston Biekeskus 3, Viikki

Valkoiset kalkkunanhöyhenet taittavat valoa 214 kalkkunanhöyhenillä täytetyssä yliopiston laboratorioista kierrätetyissä mittapullossa. Mittapullot sioittuvat diagonaalisesti Helsingin Yliopiston Biokeskuksen lasijulkisivuun alhaalta 20 metrin korkeuteen asti.

Lisätiedot »


Kuvaaja: Jussi Tiainen
Bioketju, Bio Chain Bioketju, Bio Chain Bioketju, Bio Chain